Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utländskt ursprung satte stopp för jobbet

Serwa Ismail fick inte jobbet som personlig assistent för att hon har invandrarbakgrund. Facket ställde inte upp på det sättet hon hade önskat sig. Nu överväger hon att anmäla händelsen till DO, Diskrimineringsombudsmannen.

Annons

Serwa Ismail sökte ett jobb som personlig assistent hos A-assistans Leimir AB i Hudiksvall. Hon gick två introduktionsdagar som hon tyckte fungerade bra, men fick inte jobbet. Efter ett tag hade hon ett samtal med assistanskonsulten på företaget.

– Hon sa att det var på grund av att jag är invandrare och för ung, säger 26-åriga Serwa.

Hon tycker att det är märkligt med tanke på att hennes syster, som är lik henne utseendemässigt och fem år yngre, är anställd hos samma företag.

– Jag har mått väldigt dåligt. Jag har bott i Sverige i 20 år och att få höra "du är invandrare", när jag i själva verket känner mig svenskt, det har verkligen påverkat mig.

Hon vände sig till Kommunal för att få hjälp med att kräva en ersättning för kränkningen. Men efter några månader fick hon ett brev där företagets vd ber om ursäkt och därmed betraktade facket ärendet som utagerat.

Maria Hammarberg på Kommunal Gävleborg säger att facket inte kunde göra mer. Enligt henne måste det vara en person i chefsposition som har beslutanderätt som yttrar sig kränkande för att arbetstagaren ska ha rätt till någon form av ersättning. Så var det inte i Serwas fall.

Leif Jonsson, vd för A-assistans, säger att allting bygger på ett olyckligt missförstånd, att företaget har många anställda med invandrarbakgrund och att man just nu deltar i ett utbildningsprojekt som handlar om jämställdhetsintegrering.

– Att Serwa inte fick det jobbet beror definitivt inte på att hon har invandrarbakgrund, det berodde på helt andra saker. Men hon är välkommen att söka andra jobb hos oss. Varje kund har olika krav och hon kan passa på andra ställen, säger han.

Mer läsning

Annons