Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utfart till E 4 ska flyttas

/
  • Den befintliga utfarten från Hantverkargatan till Stora vägen, E 4, ska stängas och flyttas söderut. Två fastighetsägare har haft synpunkter, en var för och en emot förslaget.

Den befintliga utfarten från Hantverkargatan i Iggesund till E 4 ska stängas och i stället flyttas söderut. Som utfarten ser ut i dag är den inte trafiksäker, menar tekniska förvaltningen.

Annons

Förvaltningen har hos Trafikverket ansökt om en flytt av Hantverkargatans anslutning till Stora vägen, i dagsläge E 4, i Iggesund. Förvaltningen anser att det är svårt att utforma korsningen till en trafiksäker vägkorsning. Bland annat saknas utrymme för ett stopplan och sikten är skymd norrifrån vid utfart från Hantverkargatan på grund av en hög häck. Korsningen är dessutom belägen i en svag kurva på Stora vägen.

Därför vill förvaltningen stänga anslutningen till Stora vägen och flytta den lite söderut. Utanför sista fastighetsanslutningen ska en vändplan anordnas och därifrån enbart en gång- och cykelväg ned till den befintliga gång- och cykelvägen längs Stora vägen.

Mer läsning

Annons