Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utebliven post i veckor

/
  • Boende längst Helenedalsvägen har blivit utan post i två veckor då vägarbetet har förhindrat postbilen att ta sig fram.

Under två veckors tid har i samband med vägarbetet som pågår längst Helenedalsvägen i Hudiksvall, flertalet boende blivit utan post. Tomas Havbring, boende på gatan, är förbryllad över att postkontoret inte meddelat varför de slutat dela ut posten eller hur han och hans grannar kan få tag i sin post.

Annons

Utan att informera boende på Helenedalsvägen slutade Posten för två veckor sedan att leverera deras post. Tomas Havbring, boende på gatan, kör bil där varje dag och menar på att framkomligheten trots vägarbetet inte är ett problem.

– Men om det nu är så att postbilen har svårt att ta sig fram vore det inget problem för oss att hämta posten någon annanstans under tiden de bygger. Men det är just att vi inte har fått någon information om vart vi kan hämta vår post eller varför de har slutat att levererar den. Jag väntar ju på räkningar och andra viktiga papper.

Håkan Wallin chef på postkontoret i Hudiksvall bekräftar Tomas misstanke om att det är vägbygget som förhindrat brevbäraren att ta sig fram med postbilen. Håkan Wallin säger att han inte fått någon information från kommunen om att vägarbetet skulle pågå så länge som det gör.

– Om vägen inte är framkomlig, som i det här fallet, delar brevbäraren ut posten dagen efter i stället, säger Håkan Wallin.

Men varför Tomas Havbring och hans grannar inte fått sin post under två veckors tid kan Håkan Wallin inte riktigt svara på.

– Vi har haft problem under de här veckorna och tyvärr har vi inte kommit fram som vi ska. Vid några tillfällen har brevbäraren delat ut post till fots, och nu ska all post vara utdelad. I just det här fallet vet jag inte varför kunderna inte har fått någon post. Om problemet fortsätter kontaktar vi kunderna för att säkerhetsställa en tillfällig lösning tills vägarbetet vid Helenedalsvägen är klart, säger Håkan Wallin.

Mer läsning

Annons