Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbytesstudenter byter erfarenheter

/
  • Ruth Newman jobbar nu på Amerikanska Ambassaden i Sverige och Gunnar Ohlson är övertygad om att han en dag kommer återvända till Sverige.

Ett år var som utbytesstudenter i Sverige, men med 20 års mellanrum. Gunnar Ohlson och Ruth Newman, båda från Colorado möttes i Hudiksvall.

Annons

Snart 20 år har gått sedan Ruth Newman, 35 år, var här som utbytesstudent i ett år. Gunnar Ohlson, 17 år, har varit här det senaste året. Trots tiden som gått konstaterar de att det finns många likheter i hur de uppfattat Sverige.

- Vintersäsongen var väldigt häftig. Jag åkte mycket skidor och på julen Skype:ade jag och min värdfamilj med hela min familj i USA när vi öppnade presenterna, säger Gunnar Ohlson.

Skillnaderna mellan Sverige och USA är många. Att leva så nära naturen har gjort intryck på båda och även den frihet man som ung har i Sverige var något nytt.

- Bara att som ung röra sig fritt på stan och kunna åka kollektivt var nytt för mig när jag kom till Sverige, säger Ruth Newman.

Till de som funderar på att bli utbytesstudenter har de båda samma tips. Säg ja till allt! Middag? Säg ja. Åka till fjällen? Säg ja. Man vet aldrig vad som kan hända och vilka kontakter man kan få.

Mer läsning

Annons