Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprustning väntar Västra slingan

/

Västra slingan är i dåligt skick. Men en upprustning väntar.

Annons

Underhållet av Västra slingan i Hudiksvall är eftersatt. Det tycker Marianne Eriksson och Britt Norell som använder slingan för sin motion. De är besvikna på kommunen för att motionsspåret inte sköts bättre. De berättar att slingan bland annat har flera blöthål som gör det är svårt att motionera torrskodd. Slingan har också problem med trasig belysning och en murken bro.

- Vi har påtalat det här flera gånger. Men det händer inget trots att vi har stött på kommunen, säger Marianne Eriksson.

Både Marianne Eriksson och Britt Norell tycker att motionsspåret på Öster är i bättre skick än det på Väster.

- Vi som nyttjar Västra slingan är besvikna för att den inte underhålls. Vi vill fråga hur kommunen tänker. Måste vi på Väster åka till Öster för att motionera, frågar Britt Norell.

Per-Erik Eriksson på Tekniska kontoret i Hudiksvall ansvarar för skötseln av motionsspåren. Han berättar att spåren på Öster fick en upprustning i fjol, och tror att det är därför de upplevs vara i bättre skick än Västra slingan.

- Men Väster står på tur, säger Per-Erik Eriksson.

Han berättar att de planerar att lägga ut spångar på de platser där det är blött, och att belysningen ska lagas. Åtgärder som borde kunna ske under juni månad.

Mer läsning

Annons