Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga tekniker lär för framtiden

/
  • Micke Eliasson från Ericsson visade hur fibern ser ut, och berättade om tekniken för kursdeltagarna.

Än handlar det inte om yrkesval och framtidsinriktning, när ett gäng unga killar studerar teknik på kvällskurs i Hudiksvall. Än så länge gäller det att odla ett intresse, få idéer och pröva dem, börja bygga en kunskapsbank som så småningom kanske kan ge utdelning.

Annons

Det är träff på onsdagskvällarna, passande nog hos Mulle Meck, och i går hade man besök från Ericsson, som är Komteks samarbetspartner när det gäller teknikkursen.

Kursdeltagarna har ett stycke kvar, innan de kan anmäla sig som jobbsökande hos Ericson. På onsdag kväll fick de i alla fall en första introduktion i den optiska fiberns fascinerande värld.

Det väntar ett studiebesök vid Ericsson innan kursen är slut, och om kursdeltagarnas intresse blir bestående får framtiden utvisa.

– Syftet med allt är att göra barn och ungdomar mer intresserade av teknik, förklarar gruppens handledare Johan Rahm.

– De ska komma på saker själva, och de ska bygga själva. De ska få egna idéer, genomföra dem, och lösa problem själva. Här är det inte särskilt teoretiskt, det handlar mycket mer om praktiska färdigheter. Vi träffas under sex veckor, och avslutar sedan med vernissage, då alla ska visa upp vad de har gjort.

Mer läsning

Annons