Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung inför rätta för polisanrop

/

Den unge mannen störde polisens kommunikation med falska anrop. "Allvarligt" sade domaren under rättegången.

Annons

21-åringen hade köpt en polisradio via internet. Han monterade in den i sin bil och lyckades sända i polisradion i Gävleborg under flera dagar i september 2007. Polisens länskommunikationscentral, lkc, trodde då att anropen kom från polisbilar.

På onsdagen ställdes mannen från Hudiksvalls kommun inför rätta och erkände brott mot lagen om elektronisk kommunikation. Men han hade ingen förklaring till varför han gjort det.

– Det var inte för att jävlas eller förhindra dem, sade han. Från början var jag omedveten om vad som hände. Jag kände till anropsnumren och ställde in dem på apparaten. Då trodde lkc att det var den bilen som ropade.

Domaren konstaterade dock att 21-åringen tidigare har stört ambulansens verksamhet på liknande sätt.

– Jag har lite svårt att tro att du var omedveten om det, sade rådman Karl-Ivar Andersson.

För drygt två år sedan, i december 2006, sände han nämligen på ambulansens radio i flera dagar. Han skickade flera falska larm och svarade också på anrop från SOS Alarm.

– Det är allvarligt att störa polisens verksamhet. Det kanske du bör tänka på, sade Karl-Ivar Andersson.

21-åringen är också åtalad för att ha misshandlat sin förra sambo vid två tillfällen. Mannen sade att de visserligen hade grälat, men nekade till att ha varit våldsam. Hudiksvalls tingsrätt meddelar sin dom den 15 april.

Mer läsning

Annons