Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung bluesmusik från hela Hälsingland

/

Trots två gymnasiefester samtidigt på Folkets Hus och Statt i Hudiksvall så kom det över hundra personer till Brandgaraget på fredagskvällen.

Annons

Då var det jazzfestival för tredje året men i en ny tappning.
Arrangörerna hade lyckats samla musikelever från hela Hälsingland för att spela jazz och blues.
– Alla gymnasieskolor är representerade samt Bollnäs Folkhögskola och Rock och Popskolan i Hudiksvall, berättar musikläraren Roger Frank på Bromangymnasiet. På fredagskvällen avslutar vi med en gemensam "jamsession" då vi hoppas att ungdomarna ska få kontakt med varandra över gymnasiegränserna.
Festivalen sträcker sig över två kvällar. På fredagen fick Rock och popskolan i Hudiksvall börja och därefter var det Glada Hudikskolans tur att äntra scenen.
Det var inte bara jazz och blues utan också en del rockmusik. Ljusdals musikesteter och Söderhamns musikesteter framträdde också på lördagen och så avslutades det hela med en Jamsession.
Under eftermiddagen hade eleverna på restaurangprogrammet lagat middag till alla musiker. I dag lördag är det dags för storbandet Gubb, och sen framträder jazz- och bluesmusiker från Kulturskolan i Hudiksvall, Bromangymnasiets musikesteter, Bollnäs musikesteter och Bollnäs Folkhögskola. Som avslutning blir det hemliga gäster.
– Vi fick kritik förra året att festivalen var för spretig, därför har vi gjort den här samlingen i år, säger Roger Frank.

Mer läsning

Annons