Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung åtalas för våld mot avsvimmad

En ung man blev slagen så att han svimmade. Då fortsatte våldet med slag och sparkar.

Annons

Bråket i centrala Delsbo i början av december i fjol blir nu ett fall för Hudiksvalls tingsrätt. En dellbo i 20-årsåldern åtalas för grov misshandel av en annan ung man.

Enligt åklagaren ska dellbon ha fått ner den andre på marken, tagit ett grepp om hans hals och slagit honom flera gånger i ansiktet. Den misshandlade ska då ha svimmat.

Trots det fortsatte dellbon med våldet genom att knäa och sparka den avsvimmade i huvudet. Det hävdar åklagaren, som anser att dellbon har visat särskild hänsynslöshet eftersom han fortsatte misshandeln efter att den andre svimmat och inte hade möjlighet att försvara sig.

Den misshandlade mannen fick hjärnskakning och en fraktur i näsan. Han kräver nu dellbon på nära 14 000 kronor i skadestånd.

I polisförhör har dellbon sagt att han tog tag i den andre för att han svingade med en flaska. De ska då ha halkat och hamnat på marken.

Dellbon ska sedan ha träffats på armbågen av flaskan. Han har sagt till polisen att det gjorde ont och att det svartnade för ögonen på honom.

Efter det minns han bara att han såg den andre ligga på marken och hosta och blöda. Han har sagt att han inte har något minne av någon misshandel.

Under den kommande rättegången väntas två personer vittna om vad de sett.

Mer läsning

Annons