Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män slog ned öltjuv

Det blev villkorliga domar med 125 timmars samhällstjänst, för de två unga män slog en annan ung man medvetslös på en järnvägsövergång i Iggesund.

Annons

Det blev bråk om några öl efter en fest i en lägenhet i Iggesund i vintras. Två unga män, 19 och 21 år, råkade i slagsmål med två gäster som hade tagit med sig öl ur kylskåpet. De slog och sparkade öltjuvarna och tog dessutom en mobiltelefon och ett plåtetui med bankkort.

21-åringen uppgav att han tog mobiltelefonen för att kasta bort den som en hämnd. Det godtar Hudiksvalls tingsrätt i sin dom och betecknar brottet som skadegörelse.

Däremot frias männen från att ha rånat den avsvimmade mannen. Tingsrätten menar ändå att det handlar om grov stöld eftersom mannen var avsvimmad.

Männen döms också för grov stöld.

De döms också för att ha slagit några andra i sällskapet som lämnade festen.

Domstolen anser att straffet för deras brott ligger på fyra månaders fängelse. Då har männen fått rabatt på grund av ålder och då de själva först utsattes för stöld.

Men domstolen anser i slutändan att männen kan dömas till villkorliga domar med samhällstjänst för misshandel, grov stöld och skadegörelse.

De ska även tillsammans betala 8 800 kronor till mannen som slogs medvetslös.

Mer läsning

Annons