Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två inför rätta om hotfull skräcknatt

Iggesundsbon ställde sig på expojkvännens sida och åkte till Söderala. Med sig hade de unga männen ett slagträ och ett järnrör.

Annons

Den unga kvinnan hade gjort slut med sin kille och åkte till en annan ung man. På natten kom hennes expojkvän dit bärandes på ett slagträ. Hans kompis var beväpnad med ett järnrör som han svingade.

Under rättegången i Hudiksvalls tingsrätt berättade tjejen om hur de båda killarna stormade in i bostaden i Söderala den där marsnatten. Mannen med järnröret, en Iggesundsbo i 20-årsåldern, gick fram till den unge mannen.

– Jag tänkte: de kommer att döda honom, sade hon.

Tidigare den kvällen hade hon själv dödshotats via telefon av Iggesundsbon, som sedan ska ha rivit den unge mannen på halsen och tagit ett halsgrepp på honom innan han försvann med hans dator och ett tv-spel. Iggesundsbon är åtalad för rån, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Han är dessutom åtalad för övergrepp i rättssak, misshandel och utpressningsförsök mot sin kamrat, expojkvännen som bar på slagträt i Söderala. Fem månader efteråt försökte han få honom att ändra på det han berättat om händelsen för polisen. Iggesundsbon ska då ha slagit den andre i ansiktet, skallat honom och tagit ett grepp om hans hals. Expojkvännen är själv åtalad för medhjälp till olaga hot efter händelsen i Söderala. Hudiksvalls tingsrätt meddelar domen den 17 september.

Mer läsning

Annons