Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Mellanstadieelever bakar för att hjälpa flyktingar

/

Femteklassarna på Glada Hudikskolan har sålt hembakat fikabröd för att samla in pengar till Röda korset.
– Jag vill hjälpa till för att jag tycker att alla är lika mycket värda. Jorden tillhör alla, säger eleven Stina Lassfolk.

Annons

Det har blivit en hel del samtal och diskussioner om flyktingkrisen i klassrummet den senaste tiden.

– Det har varit många frågor, det är inte alltid man kan ge eleverna svar men det är viktigt att de får ställa frågorna i alla fall. Jag tror att barn behöver prata om det som händer i världen. De undrade vad de kunde göra för att hjälpa till. Många har känt sig maktlösa, berättar klassföreståndaren Jonas Stens.

Läs mer: Elever plockar och säljer bär för att samla in pengar.

Tillsammans bestämde klassen att de skulle baka kakor för att sälja och få in pengar som de kan skänka till Röda korset. De har bakat både på hemkunskapslektionen och hemma. Till slut blev det 70-tal påsar fulla av kakor som eleverna sålde utanför Ica Maxi i Hudiksvall på fredagseftermiddagen.

Läs mer: Musik för flyktinghjälp

Även sjundeklassarna på Glada Hudikskolan har engagerat sig i flyktingkrisen. De har sytt mössor som de har sålt och pengarna har skänkts till FN:s flyktingorgan UNHCR.

– Det är väldigt kul att se elevernas engagemang. Det är fantastiskt, det är verkligen alla elever som är med. Det är inte bara några stycken som är drivande utan alla hjälps åt, säger Jonas Stens.

Läs mer: Fler artiklar om Det goda Hälsingland.

Mer läsning