Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Här tittar tingsrätten på platsen för poliskrocken

De inblandade lämnade rättssalen för att titta på området där en lastbil körde in i en polisbil.

Annons

Under måndagen pågår rättegången mot den man som är åtalad för att ha krockat med tre polisbilar. Hudiksvalls tingsrätt tittade på platsen för en av kollisionerna på Håstaängsvägen.

Det var den 23 mars i år som en man stal en lastbil i centrala Hudiksvall. Han körde in i tre polisbilar under färden. I den ena polisbilen satt två poliser vid krocken. Vid nästa kollision stod en polis intill bilen som lastbilen körde in i.

I Enånger åkte lastbilsföraren ut på E4, där han körde mot riktningen i drygt två kilometer, innan färden tog slut i diket i höjd med Hällängen, Enånger.

Läs mer: Körde i drygt 100 kilometer i timmen mot riktningen på E4

Under måndagen hålls rättegången om händelsen i Hudiksvalls tingsrätt. Mannen är åtalad för bland annat försök till grov misshandel, försök till synnerligen grov misshandel samt grov vårdslöshet i trafik.

Mer tv: Se de krockade polisbilarna

Rättegången ska pågå under dagen i tingsrätten. Den åtalade har medgett att han körde in i polisbilarna, men hävdar att han inte ville skada poliserna. Han har uppgett att han var narkotikapåverkad och trodde att han behövde åka och rädda sina anhöriga.

Läs mer: Mona hamnade mitt i lastbilsdramat på E4

Under förmiddagen åkte tingsrätten ut till Håstaängsvägen för att titta på den plats där lastbilen körde på polisbilen som två poliser satt i.

Domen mot mannen meddelas den 11 november.

Se tv-inslaget: Polisens datoranimerade film om händelsen

Den åtalade mannen är tidigare dömd för mord efter att ha skjutit ihjäl en man i Ockelbo 2003. När polisen jagade honom och två andra män den gången avlossade han skott med ett hagelgevär mot den efterföljande polisbilen.

Läs även: Han sköts ihjäl för sina bilnycklar

Mer läsning