Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Surströmmingen redo för premiären

/
  • Hans-Erik Englundh luktar på surströmmingstunnan innan han gör ett smakprov.
  • Vänner och bekanta kommer dit och hjälper till när arbetet är som mest hektiskt med burkning innan premiären.

Med en månad kvar till surströmmingspremiären är Borkbos salteri i Enånger i full gång med burkningen av den populära delikatessfisken.

Annons

– Man känner lukten första kvarten, sedan är den som bortblåst, säger Hans-Erik Englundh, delägare i Borkbos salteri.

Sommaren har hittills varit lite kallare än normalt, vilket kanske inte har varit särskilt glädjande för många. Men för surströmmingsfabriken har vädret gett positiv effekt.

– När det är kallt jäser fisken långsammare, vilket är bra. En långsam jäsningsprocess ger bäst konsistens och smak, säger Hans-Erik Englundh.

Mer läsning

Annons