Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Lindehallen invigdes

/

Fest i Lindefallet när ishallen stod klar.

Annons

Stämningen var hög när Lindehallen invigdes på fredagen, efter fyra års målmedvetet arbete. Det var mycket folk på läktarna, och alla barnen var hedersgäster. Landshövding Barbro Holmberg fick också vara med på ett hörn, och gjorde det första officiella nedsläppet i ishallen.

På åskådarplats stod Per Landin, ungdomsansvarig i Lindefallets SK, och var bara lycklig.

– Det känns helt fantastiskt. Det är nästan svårt att förstå att det är verklighet, och att ishallen blev så fin som den är, sade Per Landin.

Nu räknar föreningen med att det ska vara verksamhet varje dag. Någon närliggande skola har förhört sig om möjligheten att hyra in sig. Föreningen har, som läget står i dag, hockeyskola, U 10 och U 12, A-lag och veteranlag,

Ett stort och efterlängtat mål var alltså uppnått på fredag, när Barbro Holmberg gjorde nedsläpp då matchklockan visade 11:11, och Lindehallen var högtidligen invigd. En ära, tyckte landshövdingen, och första gången som hon hade förrättat invigning med en hockeypuck.

Kommunalrådet Caroline Schmidt var också på plats på isen, med skridskor och hockeyhjälm, men dagens spelare var i alla fall Jesper Westin, som efter passning från Magnus "Krogen" Wallin, och under stående ovationer, sköt pucken i mål.

Mer läsning

Annons