Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusen öppna trädgårdar

/
  • Kristina och Lasse Holmsten visade sin trädgård under dagen Tusen trädgårdar. Totalt öppnade 13 hälsingar upp sina hem.
  • Kristina och Lasse Holmsten visade sin trädgård under dagen Tusen trädgårdar. Totalt öppnade 13 hälsingar upp sina hem.
  • I trädgården ryms ett rum, perfekt för varma dagar eller för poesi och hasselnötssnaps.
  • Det verkliga livets träd är Kristina Holmstens motpol till stenar med texten

Tusen svenska trädgårdar har under dagen visat upp sina hem. Den filosofiska trädgården i Näsviken var en av dem.

Annons

- Det är en filosofisk trädgård, det känner man när man går omkring här, säger Kristina Holmsten.
I ett hörn av gräsmattan står ett poesirum, perfekt för poesi och hasselnötssnaps. I ett annat ett egenbyggt växthus utrustad med vattenkonst och kamin för sena sommarkvällar. Bakfickan är lagom vindstilla på våren och under livets träd finns plats att hämta energi.
Ryggskott, eländes elände, picknick, lust och pms, ryms istället i hennes eget livsträd och under finns en hängmatta för filosofiska stunder.
När hon och hennes man Lasse Holmsten för elva år sedan flyttade in i huset såg allt hemskt ut. En meter brännässlor och två pionbuskar var allt som fanns i trädgården.
- Vi rev ner allt till grunden och började från början, säger Lasse Holmsten.
Det är han som bygger och hon som sår. En bra kombination som gör att trädgården hålls runt en rimlig budget. Med lite fantasi och inte så mycket tid som många tror, säger de att vem som helst kan klara av att ha en trädgård som deras.

Mer läsning

Annons