Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff lördag i trafiken – mängder med olyckor samtidigt

/

Det blev en hektisk kväll för räddningstjänsten i Hudiksvallsområdet. Inom loppet av bara några minuter var det totalstopp på E4 – på två olika ställen.

Annons

Trafikläget på vägarna kring Hudiksvall var under stora delar av helgen förhållandevis lugnt.

Läs mer: Totalstopp på E4 norr om Hudiksvall – flera fordon i seriekrock

Det var något som snabbt förändrades under lördagskvällen.

Strax innan 19-tiden fick räddningstjänsten in ett larm om en trafikolycka på E4 söder om Enånger – bara några minuter senare kom ett nytt larm om en seriekrock på E4 norr om Hudiksvall.

Enligt uppgifter från sos-alarm var fem personer från Timrå och Sundsvall involverade i olyckan söder om Enånger – varav tre personer fortfarande var kvar i fordonet när ambulans kom fram.

Fem ambulanser ryckte ut till olycksplatsen och fick föra med sig samtliga drabbade personer till sjukhus: tre till Hudiksvall och två till Gävle.

De tre personer som fördes till Hudiksvalls sjukhus, en kvinna i 50-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en yngre pojke klarade sig utan allvarliga skador, och de fick efter undersökning lämna sjukhuset.

De två skadade som fördes till sjukhuset i Gävle var en man i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Båda klarade sig också med lindriga skador och kunde lämna sjukhuset efter att ha undersökts.

Vid seriekrocken som inträffade på E4 norr om Hudiksvall uppstod inte några personskador – men likt händelsen söder om Enånger orsakade olyckan totalstopp i trafiken under en längre tid.

Läs även: Flera personer inblandade i trafikolycka på E4 – fem ambulanser larmades ut

I Söderhamnsområdet var det däremot betydligt lugnare.

Vid 16-tiden på lördagen blev det tillfälligt stopp för postens utsända i den centrala delen av Söderhamn. När en lastbil skulle passera den gamla järnvägsviadukten vid Trädgårdsgatan visade det sig att lastbilen var snäppet större än vad chauffören hade räknat med.

När chauffören skulle köra under viadukten slog lastbilstaket i och hela ekipaget vred till sig och blev ståendes längs vägkanten.

Inga personskador eller trafikproblem uppstod i samband med händelsen.

Få reda på det senaste om trafikläget genom vår nya app. Ladda ner den här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons