Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror på lösning för hamnmagasinen

/

Hebri Fastighets AB äger idag de två gula hamnmagasinen som kommunen 2008 bjöd ut till försäljning. Tre år senare vet man ännu inte vad lokalerna ska användas till.
- Vi för diskussioner med intressenter och har inte förlorat hoppet, säger Urban Brink, delägare i Hebri.

Annons

Urban Brink berättar att det under åren har varit flera som hört av sig och varit intresserade, men att det inte är helt lätt.

- Det är inte många i Hudiksvall som har verksamheter som passar i sådana lokaler. Det finns också förbehåll med vad vi kan göra med fastigheterna. Till exempel kan vi inte bara ta upp för ett fönster och släppa in mer ljus om en hyresgäst skulle önska det. Vi har förbundit oss att inte förändra något av magasinens utsidor och allt vi gör måste gå genom länsantikvarie och stadsarkitekt.

Som läget är nu har man några som är seriöst intresserade av att använda delar av fastigheterna, men inga kontrakt är påskrivna. Även om det skulle skrivas före hösten tror inte Urban Brink på byggstart före våren 2011.

- Det är ett gigantiskt jobb som ska göras med att främst rikta upp byggnaderna. Fasaderna måste fixas och sedan insidan, beroende på vem som ska flytta in.

Ytorna i de båda magasinen ihop är på 3 000 kvadratmeter och minst två tredjedelar av ett magasin måste vara uthyrt för att det ska löna sig att börja renovera.

I köpeavtalet mellan Hebri och kommunen finns en återköpsklausul. Den innebär att om inte Hebri inom tre år lyckas få verksamhet till magasinen kan man lämna tillbaka dem till kommunen.

Tidsfristen löper snart ut, men enligt Urban Brink är det ändå inte aktuellt.

- Nej, vi är positiva om att det ska lösa sig.

Mer läsning

Annons