Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trissmiljonären jobbar på

/
  • Plötsligt händer det. Gösta Svensson blev 12 miljoner rikare i fjol, men han jobbar på som vanligt. – Jag tror man mår bra av det och jag trivs med att vara på golvet.

Vad skulle du göra om du vann 12 miljoner kronor? Säga upp dig från jobbet, köpa en Ferrari eller flytta till Thailand och dricka drinkar på stranden? Gösta Svensson blev 12 miljoner kronor rikare i fjol, men han jobbar på som vanligt.

Annons

Tidningen träffar Gösta Svensson på jobbet, hans butik på Furulund. Antik och loppis står det på skylten utanför lokalen och det är en salig blandning av prylar inne i affären. Jeans, böcker och lp-skivor samsas med husgeråd, lampskärmar, jultomtar, möbler och en gunghäst i trä.

Gösta Svensson kommer väl ihåg glädjechocken när han skrapade vinstlotten som han hade köpt i en kiosk i Enånger. Eller köpt och köpt, tidigare på dagen hade han kört en busstur till Sundsvall, köpt lotter och vunnit 125 kronor som han bytte mot nya lotter.

– Det var helt sjukt. Tre klöver. Jag trodde inte att det var sant, berättar han.

Sedan gick det några månader innan han fick åka till Stockholm för att skrapa i tv. Det var den 8 juni 2008 och lyckades minst sagt väl med att välja lotter. Det blev 50 000 kronor i månaden i 20 år.

Men några stora utsvävningar har det inte blivit för honom och sambon Karin. Han fortsatte köra buss i några månader till. 67 år gammal var det egentligen dags att bli pensionär, men efter tre månader utan arbete, den längsta ledigheten sedan han var 14 år, hittade han lokalen på Furulund och öppnade butik. Och trivs med det.

Att leva som vanligt och känna tryggheten, det är det viktigaste, konstaterar han. Och det hoppas han också att barnen och barnbarnen gör, för det är de som någon gång får ärva pengarna.

Och ja, han köper fortfarande trisslotter.

– Jag har fyra triss i plånboken nu, det är en rolig grej, men det är hemskt sällan man vinner nu.

Läs mer i dagens (24 november) Hudiksvalls Tidning.

Mer läsning

Annons