Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio dömd efter stölder

De tre män som greps på Södra vägen i Hudiksvall för en månad sedan har dömts till olika långa fängelsestraff. Två av männen ska avtjäna fyra månader, och en dömdes till fem månaders fängelse, för bland annat stöld och häleri.

Annons

De tre männen är alla hemmahörande i Stockholmsområdet, och när de greps i Hudiksvall var de på väg söderut efter ett kort besök i Sundsvall. Männen har lämnat skilda förklaringar till att stulna jackor från Sundsvall fanns i bilen då de greps, men med övervakningsfilmerna från butiken som bevisning har Hudiksvalls tingsrätt funnit samtliga tre skyldiga till att ha medverkat i stölden.

En påse med klockor, värda tillsammans ungefär 17000 kronor, har också knutits till männen. Klockorna har identifierats som stulna från Ur& Penn i Gävle, och en väktare i Hudiksvall blev vittne till att en av männen slängde stöldgodset på brandstationsområdet i Hudiksvall.

Vem som har stulit klockorna kan tingsrätten inte slå fast, däremot finner man att samtliga tre har insett att klockorna härrör från ett brott, och de döms därför för häleri. Två av männen döms också för olovlig körning, och en av dem även för rattfylleri. Männen har suttit häktade sedan de greps den 9 oktober.

Mer läsning

Annons