Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendigt med personliga tatueringar

/
  • Lars Grahn och Mattias Österberg har tillsammans öppnat Custom classic tatto i centrala Hudiksvall.
  • Både Mattias Österberg och Lars Grahn tycker att de har ett drömjobb som tatuerare.
  • Lars Grahn har gjort sin senaste tatuering hos en tatuerare i Danmark.
  • Mattias Österberg har kvar sin första tatueringspistol, nu hänger den på väggen i studion i Hudiksvall.
  • Både Mattias Österberg och Lars Grahn har flera tatueringar på sina kroppar.
  • Mycket färg är typiskt för tatueringar med asiatiska teman.

I veckan öppnade en ny tatueringsstudio i Hudiksvall. Och intresset för att skaffa sig en tatuering tycks bli allt större i Hälsingland.

Annons

Den nya studion Custom classic tatto öppnade i centrala Hudiksvall i veckan. Kollegorna Mattias Österberg och Lars Grahn har de senaste veckorna arbetat med att måla om i lokalerna och att flytta in alla sina grejer. De första kunderna har tatuerats och de börjar allt mer känna sig hemma i lokalerna.

Båda har tidigare arbetat på en tatueringsstudio i Söderhamn. Lars Grahn ville slippa pendlandet och komma närmare familjen i Hudiksvall och valde att starta en egen studio. Mattias Österberg hakade på och nu delar de på lokalen i Hudiksvall, men har en varsin enskild firma. De gör nästan bara customjobb, vilket innebär att kunden kommer med en idé som de sedan tillsammans med kunden ritar färdig.

– Man ska aldrig följa trender. Då kan det bli att man gör en tatuering bara för kompistrycket, säger Lars Grahn.

– Personliga tatueringar är inne nu. Texter av olika slag, barnens namn och födelsedata är väldigt populära tatueringar, säger Mattias Österberg.

– Många tatuerar sig på revbenen och på insidan av armarna, säger Lars Grahn.

Han tycker att man ska vänta med att göra en tatuering tills man är lite äldre och verkligen vet vad man vill ha för tatuering. Dödskallar, rosor och hjärtan är motiv som ofta finns med i tatueringarna som görs. Asiatiskt och old school är teman som alltid återkommer bland tatueringsmotiven.

På väggarna i studion hänger skisser på motiv, en del har blivit till tatueringar på kunder. Både Lars Grahn och Mattias Österberg har alltid varit intresserade av konst av något slag och de känner båda att en dröm har gått i uppfyllelse nu när de har öppnat en egen studio.

Mer läsning

Annons