Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje gången gillt för Sanna Gästis

/
  • Trots flera avslag har fastighetsägaren Lars Lindström ändå stått på sig. Nu ger byggnadsnämnden grönt ljus till att bygga om Sanna Gästis.

Byggnadsnämnden har beslutat att ge bygglov för ombyggnaden av Sanna Gästis. En lång kamp med att rita om huset och söka nytt bygglov har nu fått önskad utgång för fastighetsägaren Lars Lindström.
– Tredje gången gillt säger man ju, säger Lars Lindström

Annons

Grannarna var från början negativa till förslaget att bygga om Sanna Gästis. Lars Lindström har sett sina bygglovsansökningar avslås tre gånger. Men till sist sa byggnadsnämnden okej.

I senaste ritningarna är huset kortat med 5–6 meter från det förra bygglovet. Taket är valmat för att det inte ska kännas så högt. En av de två flyglarna är också borttagna.

Fastighetsägaren vill starta vandrarhem på Sanna Gästis. Som förslaget ser ut i dag är det tänkt finnas 19–20 enkelrum, medan huvudbyggnaden kommer att få dubbelrum så småningom. Grannarnas klagomål och de många avslagen har dock gjort att han inte räknar med att hinna klart till sommarn, som var den ursprungliga planen, säger han.

Mer läsning

Annons