Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre till sjukhus efter ras i byggbutik

/
  • Kunderna i butiken hade änglavakt, konstaterade poliserna som kom till Byggmax efter olyckan.
  • Butiken spärrades av, i väntan på att en teknisk undersökning kan genomföras.
  • Utanför butiken satt en chockad kund, och väntade på ambulans. Tidigare hade två personer förts till sjukhuset.
  • Polis och räddningstjänst var snabbt på plats för att hjälpa till, och undersöka olycksplatsen.

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus, sedan innertaket i Byggmax butik i Hudiksvall rasat ned över dem. Olyckan inträffade vid middagstid på torsdagen.

Annons

Två kvinnor och ett barn skadades vid olyckan, och ytterligare några personer befann sig inne i butiken när innertaket släppte. En kund berättade att han hörde att det knakade i taket, och när han tittade uppåt såg han att taket började lossna i ena kanten.

Han och hans sällskap började springa längre in mot butiken, men i samma ögonblick föll en stor del av innertaket, i ett sammanhängande sjok, ned över kassan och det omgivande området . Förödelsen var stor, med nedfallet virke och stora mängder lös isolering i hela butiken.

Enligt kunder som befann sig på platsen tycktes de tre som fördes till sjukhus ha ådragit sig lindriga skador, och poliserna som kom för att undersöka butikslokalen talade om änglavakt. Ytterligare en kund hade fått ytliga skrapsår. Kunder som påbörjat sina inköp måste lämna butiken med oförrättade ärenden.

Lokalen uppges ha blivit ombyggd, när Byggmax skulle flytta in för några år sedan. Spånex hade tidigare lokalerna, och före Byggmax har ytterligare ett företag bedrivit verksamhet i fastigheten.

Mer läsning

Annons