Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre sägs upp vid Hiab

Tre personer sägs upp hos krantillverkaren Hiab i Hudiksvall. Det är resultatet efter höstens förhandlingar, där varslet ursprungligen gällde 30 tjänster.

Annons

Varslet, som lades 6 oktober, omfattade personal inom marknad, eftermarknad, produktchefsorganisation och service, utveckling och kontrollsystem. Företaget var redan tidigare hårt drabbat av uppsägningar, och stämningen bland de anställda var dämpad när det nya varslet blev lagt.

Nu är förhandlingarna med de fackliga organisationen avslutade, och till sist blir det alltså tre som sägs upp.

– Vi har gjort en organisationsöversyn, och när den var kvar återstod en övertalighet på 14 personer. Av dessa har fem blivit omplacerade, och för sex personer har vi hittat pensionslösningar, förklarar platschefen vid Hiab, Patrik Kvarnlöf.

Att ett till en början så omfattande varsel mynnar ut i så få uppsägningar har sin förklaring, enligt Patrik Kvarnlöf:

– Det har hänt saker inom organisationen, och vi känner att vi trots de tuffa tiderna måste satsa framåt. För mig känns det naturligtvis roligt att det till sist blev så få uppsägningar.

Även från fackligt håll förklarar man sig nöjd med resultatet efter förhandlingarna.

– Företaget har jobbat bra med att hitta lösningar, och det känns ju trots allt skönt att få ett avslut. Några måste tyvärr gå, men så är det ju alltid. Nu hoppas vi att det ska kunna bli arbetsro, för det här har ju legat och gnagt på alla, säger Håkan Lindqvist, facklig företrädare för Unionen.

Mer läsning

Annons