Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personer sprang från brinnande bil

/

En stulen bil totalförstördes på söndagskvällen, då den sattes i eld vid transformatorstationen vid Håstaskogen.

Ett vittne såg tre personer springa från platsen. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Annons

 

Räddningstjänsten larmades strax före klockan åtta på söndagskvällen. En bil brann vid transformatorstationen vid Håstaskogen.
- Det var inte mycket att göra. Den var fullt övertänd när vi kom, säger insatsledare Niklas Bruhn.
Enligt ett vittne som var ute på promenad vid tidpunkten, ska bilen ha kommit körande från Västra vägen i mycket hög hastighet och sedan tagit av på den mindre vägen vid ställverkets norra sida.
- Jag hörde en smäll, högre än ett bösskott, och sedan såg jag eldslågorna slå upp. Då tänkte jag, att nu har ställverket farit i luften. Sedan såg jag tre personer springa över vägen. De såg ut att vara ungdomar, säger vittnet.
Vittnet hejdade en bil som kom farande, och fick hjälp med att slå larm. Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte elden. Snart anslöt även en polispatrull.
Bilen, en Ford, stals i Hudiksvall, på fredagen. Polisen misstänker att branden är anlagd och har tagit bilen i beslag för att utreda hur branden startats.
- Eventuellt kan gärningsmännen ha använt sprängämnen för att få eld på den, säger vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

 

Mer läsning

Annons