Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trång passage för ambulanserna

/
  • Förut har ambulansen kunna slinka förbi på mittlinjen om det har varit trångt på Kungsgatan. Nu går det inte längre.

Den nya in- och utfarten till Salutorget i Hudiksvall kan vålla problem för ambulanstrafiken på Kungsgatan, sista sträckan in till akutmottagningen. Det är för trångt.

Annons

– Jag tror inte att det blir några problem vid ambulansgaraget. Det största problemet kommer att uppstå i korsningen Kungsgatan – Jakobsbergsvägen. Jag har frågat kommunen hur man har tänkt, för där kan det bli besvärligt, säger Micke Ericsson, enhetschef vid ambulansverksamheten i Hudiksvall och Nordanstig.

Kungsgatan har byggts om för att bereda plats för den nya in- och avfarten från parkeringen på Salutorget. Dit ska den största trafikströmmen till och från parkeringen så småningom styras. I anslutning till avfarten har gångytorna breddats, och grönytor skiljer gångbanan från Kungsgatans körfält. Ambulansgaraget, som tas i bruk i mitten av december, ligger i nära anslutning till den ombyggda korsningen. Men problemet ligger alltså längre söderut.

Det kunde redan tidigare vara problematiskt att komma snabbt fram till akutmottagningen, förklarar Micke Ericsson. Om någon som kommer i norrgående körfält vill svänga vänster upp på Jakobsbergsvägen bildas snabbt kö, om den södergående trafiken är tät och ingen stannar för att lämna företräde. Någonstans längre bak i kön kan ambulansen komma, på väg till akuten.

– Tidigare har vi kunnat komma fram i alla fall, för folk har kört åt sidorna och gjort plats för oss. Vi har kunnat köra på mittlinjen, men nu kommer vi inte fram längre. Det har blivit för trångt, säger Micke Ericsson.

Mer läsning

Annons