Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionell plundring med nya besökare

/
  • Max Stenberg prövade lyckan i fiskdammen.
  • I år var dansarna fler än vanligt och fyllde fyra ringar runt granen.
  • Ulla Söderquist ledde även i år dansen runt granen på julgransplundringen. Delina Berhe från Svanbackens asylboende och Ullas barnbarn Emmy Mattsson fanns bland de som dansade och lekte tillsammans.

Julgransplundringen i Delsbos Folkets hus brukar vara välbesökt. När det var dags igen på trettondagen blev det folkligare än vanligt. Lions hade abonnerat buss för att de asylsökande på Svanbacken skulle kunna delta.

Annons

Dans- och lekledaren Ulla Söderquist fick forma fyra ringar runt granen för alla som ville delta när musikerna spelade upp.

När det blev paus i dansandet fylldes stolarna vid fikaborden.

Barn i olika åldrar och storlekar försökte få ner reven i fiskdammen för att prova lyckan.

– Det brukar vara 120–150 barn andra år, men i år tillkommer runt 30 även från Svanbacken, säger Göran Thapper från Folkets hus-föreningen. Vi från Folkets hus bjuder de asylsökande på fika.

Sammanlagt deltog 110 vuxna och barn av 170 asylsökande på Svanbacken.

– Det är så roligt att barnen hänger med och deltar, trots att de inte kan någon svenska och inte vet vad det är som händer här, säger Ullica Skytt-Dempwolf från Lions.

– Det är god uppslutning, eftersom 20–30 av de asylsökande inte är på plats just nu. En sådan här sak kan vara ett välkommet avbrott i den tristess det lätt blir att sitta sysslolös på en förläggning, säger Kenneth Kalén, ordförande för Svågadalens intresseförening.

Mer läsning

Annons