Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionell första maj med några nyheter

/
  • Den internationellt kände koraspelaren Yaya Diebate kommer att uppträda vid Socialdemokraternas förstamajfirande

Första maj kommer att följa traditionerna i år, men en och annan nyhet väntas. Till exempel kommer Yaya Diebate att uppträda i samband med Socialdemokraternas tal.

Annons

Socialdemokratiska Arbetarekommunen i Hudiksvall ordnar förstamajfirande för Socialdemokrater från både Hudiksvall och Nordanstig med tre talare. I år kommer LO att ta större plats. LO:s distriktsordförande Ulrika Belin är en av de tre förstamajtalarna. Övriga talare är riksdagsmannen Per Svedberg och Isak Jutterström från SSU i Hudiksvall. Blåspopparna spelar. Tåget kommer att gå från Läroverket och via järnvägsstationen upp till gågatan, där talen hålls. Ulrika Beijer och Gösta Svenssons trio uppträder. Dessutom kommer Yaya Diebate att gästa och spela kora. Socialdemokraterna planerar också att dra igång arbetet inför EU-valet i samband med första maj.

Vänsterns förstamajfirande kommer att starta i Rådhusparken. Demonstrationståget frontar även här med blåspopparna. Talen hålls därefter utanför Folkets hus. Talare är Alf Norberg, Olle Jonsson och Catja Kaloudis. Därefter blir det förtäring och underhållning på IOGT-lokalen. Gästartist är Po McAdaim från Nordirland.

Syndikalisterna planerar inte att medverka på första maj.

Mer läsning

Annons