Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomtköp i Näsviken drar ut på tiden

Frågan om tomten i Näsviken kommer inte att avgöras före valet

Byggnadsnämnden väntar på ett besked från Hudiksvallsbostäders styrelse. Men bostadsbolaget har redan fattat de nödvändiga besluten.

- Det verkar vara en känslig fråga, säger vd Nils-Erik Blomdahl.

Annons

I väntan på ett beslut från Hudiksvallsbostäder AB:s styrelse har byggnadsnämnden vid Hudiksvalls kommun bestämt sig för att återremittera det förhandsbesked som Lars Pettersson från Hudiksvall har ansökt om.

Hudiksvallsbostäder har styrelsemöte den 13 september. Bolagets vd, Nils-Erik Blomdahl, förvånas över byggnadsnämndens beslut. Han berättar att styrelsen inte kommer att fatta något beslut på mötet nästa vecka, utan att frågan enbart ska tas upp som ett informationsärende.

- Vi har redan ett beslut och det är att vi ska sälja. Nu väntar vi på byggnadsnämndens beslut, säger Nils-Erik Blomdahl.

Olle Borgström (S), byggnadsnämndens ordförande, förnekar att återremissen skulle ha att göra med det annalkande valet att göra:

- Vi måste ha pratat förbi varandra. Som jag uppfattade det var det fråga om att bolaget skulle göra ytterligare ett ställningstagande.

Frågan gäller Hudiksvallsbostäders mark på platån vid Övernäsvägen i Näsviken. Lars Pettersson var den som lämnade högst bud när bolaget annonserade att marken skulle säljas. Köpekontraktet var klart för påskrift när Hudiksvallsbostäder meddelade att avsikten är att sälja till tekniska förvaltningen i stället.

Mer läsning

Annons