Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma lokaler blir lägenheter

/
  • I de delar av postens gamla lokaler som vetter ut mot hamnen ska det bli nya lägenheter.

Hudiksvallsbostäder kommer att bygga om tomma lokaler till tio centralt placerade lägenheter. Det blir bland annat fyra lägenheter med utsikt över hamnen.

Annons

- Vi har en generell bostadsbrist i Hudiksvall och nu tillför vi sådana lägenheter som efterfrågas. Handikappanpassade och med ett attraktivt läge, säger Jörgen Bengtson (C), styrelseordförande för Hudiksvallsbostäder.

En av de lokaler som ska byggas om är den där Posten på Storgatan tidigare låg. I det huset ska fyra nya lägenheter byggas. Det handlar om två stycken tvåor och två stycken fyror.

- Alla kommer att få balkong eller något liknande, och de kommer att ha havsutsikt, säger Jörgen Bengtson.

Ytterligare fyra lägenheter ska byggas i en före detta förskola vid Solbågen. Även där rör det sig om två stycken tvåor och två stycken fyror. Lägenheterna kommer att ligga i markplan och ska bli handikappanpassade.

Även Iggesund kommer att få en handikappanpassad lägenhet. Det handlar om en etta på 38 kvadratmeter som kommer att ligga precis vid Tryggebo.

En tom lokal precis vid torget i Delsbo ska byggas om till en fyra.

Enligt Hudiksvallsbostäder så bör hyran för de nya lägenheterna inne i Hudiksvall ligga på ungefär samma nivå som för nyproducerade lägenheter.

Mer läsning

Annons