Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TO valde strategiskt i Idenor

/

Ytterligare en ny butik ska byggas i Idenor och dit flyttar TO Hemprodukter från Iggesund.

Annons

– Vi flyttar främst för att vår kedja vill ha butikerna i stadsnära lägen. Men vi ser också Hudiksvalls södra infart som ett strategiskt läge för sällanköpshandel som vår, säger Mats Fagerström, som är vd för TO hemprodukter.

Läs också: Centrumhandeln vill utvecklas med Medskog

Inför beslutet tittade han på olika alternativ där ett centrumläge var det första alternativet som föll bort.. Sedan valde han Idenor före handelsområden som Medskog och Furulund vid västra infarten.

Företaget har åtta anställda, nio inräknat företagets grundare Owe Fagerström som numera är pensionär.

För själva bygget svarar bröderna Norberg och Jon Larsgården som just nu bygger Mekonomens nya verkstad på granntomten i Vi, Idenor, där det tidigare fanns en bensinstation. Men TO kommer själva att äga sin fastighet som blir på 800 kvadratmeter och som i ett plan kommer att rymma butik, varmlager kontor och kallager.

– Hade jag sett det här som en kortsiktig satsning hade jag valt att hyra lokal, men det här är en långsiktig investering. Jag tror på den här marknaden, säger Mats Fagerström.

TO tycker sig inte ha påverkats negativt av att trafiken flyttat ut på den nya E 4:an. Inte heller avskräcks ägarna av den konkurrens som finns i form av stora internationella kedjor som verkar i samma bransch. TO säljer främst vitvaror och inom det segmentet har de möjlighet att konkurrera med de stora kedjorna.

– Vi har en stark ställning på marknaden eftersom vi tillhandahåller hela kedjan av försäljning, leverans, installation och bortfraktande. Det är en viktig konkurrensfördel, säger Mats Fagerström.

Läs mer: "Gräddfil för Medskog"

Mer läsning

Annons