Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänstemän och politiker i konflikt

/
  • Hudiksvalls föreningsliv har efterlyst dialog med den nya kultur- och fritidsförvaltningen. Därför var det stort intresse från föreningslivet i onsdags när Carolina Nordlinder berättade om förslaget till nya bidragsregler som Hudiksvalls kultur- och fritidsförvaltning tagit fram.
  • I våras uttalade flera av Hudiksvalls stora idrottsföreningar att de saknar en dialog med Hudiksvalls kommun, och den kultur- och fritidsförvaltning som ska vara föreningarnas kontakt. Därför blev gensvaret stort när förvaltningen bjöd in till möte på onsdagen
  • Roland Olsson (S) är vice ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Utredningen om kränkande särbehandling inom kultur- och fritidsförvaltningen är mer än bara en personkonflikt. Efter åtta månader har den nya förvaltningens organisation inte ens kommit igång.

Annons

Under försommaren kom kritik från flera idrottsföreningar i Hudiksvall att de saknade en dialog med den i deras ögon viktigaste samarbetspartnern, Hudiksvalls kommun. Nu kommer facklig kritik mot hur den sedan årsskiftet nya kultur- och fritidsförvaltningen fungerar.

Ledningen för Hudiksvalls kommun har inte tagit sitt ansvar och konflikten har fått så omfattande konsekvenser att arbetet att utveckla verksamheten blivit lidande. Det hävdar tre fackliga organisationer som riktar kritik mot kommunledningen. Förvaltningschef Jenny Lönnroos tillträdde sin tjänst i april men uppger att en stor del av hennes arbetstid gått åt till att hantera konflikter och söka dialog.

Bakgrunden är företagshälsovårdens utredning om kränkande särbehandling som drar slutsatsen att en medarbetare på förvaltningen under en period i februari utsattes för kränkningar av kultur- och fritidsnämndens ordförande, Nina Burchardt (S).

Samma utredning visar att konflikten under våren utvidgades till att gälla även den nya förvaltningschefen Jenny Lönnroos, som tillträdde i april, vilket ledde till bristande dialog mellan ordföranden och förvaltningschefen.

Företagshälsovårdens utredning konstaterar att Hudiksvalls kommun som arbetsgivare måste ta sitt ansvar i händelse av kränkande särbehandling mot sin personal. Samtidigt står det klart att lagstiftningen och arbetsgivarens ansvar inte gäller för den politiskt förtroendevalda ordföranden.

Den socialdemokratiska arbetarekommunen har uttalat sitt fulla stöd för ordförande Nina Burchardt men tänker sig att den rutinerade partikollegan Ann-Margret Knapp ska gå i nämnden som vice ordförande med "särskilt ansvar för att se till att förvaltningen fungerar", som det står i en skrivelse från arbetarekommunen.

Knapps arbete kan tidigast inledas efter beslut i Hudiksvalls kommunfullmäktige den 28 september.

Mer läsning

Annons