Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio skadade i olyckor på 84:an

/
  • Så här såg det ur då ett av räddningstjänstens fordon var inblandade i en trafikolycka.

Inom loppet av en timme inträffade tre olika trafikolyckor på riksväg 84. Tio personer, varav tre är brandmän, har skadats. Alla har klarat sig utan allvarliga skador.

Annons

Strax efter klockan halv fem på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten och ett stort antal ambulanser ut till riksväg 84. Minst fyra bilar hade krockat och flera personer skadats.

Enligt vittnesuppgifter har olyckan inträffat då en bil har svängt ut på riksväg 84 vid Forsa folkhögskola från länsväg 667. En bil som körde mot Hudiksvall lyckades inte väja helt undan. Vid kollisionen fick bilen spinn, snurrade över vägbanan och rammade två bilar som kom körandes på riksväg 84 från Hudiksvall.

Två personer fick klippas loss ur bilarna av räddningstjänsten. Fyra personer fördes till sjukhus.

Tre hade fått lindriga skador, den fjärde personen befarades vara mer allvarligt skadad. Men det visade sig att även han klarat olyckan utan svåra skador.

Under fredagskvällen var det fortfarande oklart om en femte bil varit inblandad i olyckan, men sedan smitit från olycksplatsen.

I samband med räddningsarbetet spärrades vägen av helt och långa köer uppstod.

När det mest akuta räddningsarbetet var avklarat skulle en av räddningstjänstens mindre brandbilar återvända till stationen. Framför dem svänger en köande bil ut som ville försöka vända om mot Hudiksvall igen. Brandbilens förare lyckades inte väja utan körde in i bilen framför. Vid krocken fick brandbilen sladd och for rakt in i bilkön.

Sex personer, varav tre brandmän, skadades och fick åka till akutmottagningen i Hudiksvall. Alla tillgängliga ambulanser var upptagna.

- Vi skjutsade våra kollegor till ambulansen i en brandbil eftersom det inte fanns tillgång till några ambulanser, säger Niklas Bruhn, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Ingen av brandmännen ska ha skadats allvarligt i olyckan. Inte heller de personer som fanns i de bilar som krockade med brandbilen har skadats allvarligt.

Under fredagskvällen samlades ambulanspersonal, poliser och brandmän för debriefing efter olyckan.

- Jag har aldrig varit med om att någon av våra bilar krockat till eller från ett larm, säger Niklas Bruhn.

Nästan samtidigt som brandbilen krockade med de köande bilarna inträffade en trafikolycka på riksväg 84 ett par kilometer väster om Forsa. Det var två bilar som krockade vid Näsviken utfarten. Trafikolyckan bedömdes inte vara så allvarlig att de redan ansträngda räddningsresurserna behövdes skickas till platsen.

Mer läsning

Annons