Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt mellan fynden på bakluckeloppis

/

På lördagen var det tätt mellan loppisborden på Kattvikskajen. Fynden av kaffekoppar, tallrikar och kläder duggade tätt.

Annons

– Jag prutade 40 kronor på de här kaffekopparna, berättar Mats Wahlberg som precis köpt sex tunna vita kaffekoppar av Britta Bergqvist.

Mats Wahlberg åker gärna och letar fynd på loppis. På lördagen hoppades han även hitta lego till sina barnbarn.

– Jag letar efter stora legobitar till barnbarnen, de får inte vara för små, säger Mats Wahlberg innan han fortsätter sin jakt på fynd mellan de uppställda borden och bakluckorna.

Bakluckeloppisen i Hudiksvall som anordnas av ABK, HIF och Strand växer för varje år. Redan strax efter öppningen klockan 10 var det många som trängdes vid borden. Och ju mer tiden gick desto mer välfylld blev parkeringen utanför loppis området. För den ivriga samlaren av något slag gick det att göra stora fynd. Kaffeserviser såldes för ett par tior, barnkläder till låga priser eller varför inte köpa en benprotes från tidigt 1900-tal.

– Protesen är av både trä och läder. Och knäleden är böjbar på den. Jag köpte den här utanför Bollnäs tidigare, säger Bernt Röstberg och visar hur böjlig knäleden är.

Det var många som var nyfikna och intresserat tittade på benprotesen. Helt klart ett av föremålen på loppisen som drog till sig några extra blickar.

Mer läsning

Annons