Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Bergström ska ena Centern

/

Efter en mandatperiod med interna stridigheter sätter Centern sitt hopp till Sven Bergström.
På årsstämman klubbades han till förstanamn på partiets lista inför höstens kommunfullmäktigeval.
– Det är ett försök att sy ihop lägren, kommenterar Lars-Olof Widell.

Annons

På torsdagens Centerstämma fastställdes Hudiksvallskretsens slutgiltiga namnlista inför valet till Hudiksvalls kommunfullmäktige.

Nomineringskommitténs förslag fick dock se sig slaget. Under mötet presenterade Centerns starke man, Sven Bergström, en egen lista – som antogs av medlemmarna utan större ändringar.

Bergströms förslag baserades på nomineringskommitténs lista, med vissa modifikationer. Till exempel hade han flyttat om en del namn och försökt skapa en bättre balans bland topp tio-positionerna.

– Nu fick vi en bättre geografisk spridning och dessutom fick vi med fler yngre personer, säger Sven bergström.

Det har varit tydligt för Centerns medlemmar att Hudiskvallskretsen plågats av interna stridigheter, sedan förra valet. Nu hoppas partiet däremot att de ska kunna enas.

– Men med tanke på vad som varit, och att vi nu drar åt samma håll, har vi gjort ett bra jobb inför valet, säger Lars-Olof Widell.

Sven Bergström är nu förste man på Hudiksvallskretsens fullmäktigelista. Trots interna stridigheter hoppas han att partiet ska kunna visa upp en enad front fram till valet i höst.

– Det har sagts till mig att jag får ta på mig den rollen, vilket jag accepterat. Nu ska vi samla styrkorna och göra ett bra val, istället för att spilla energi på interna dragkamper, säger han.

Mer läsning

Annons