Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svagt intresse för Almedalsveckan

/

Intresset för Almedalsveckan är lågt bland kommunpolitikerna i Hudiksvall och Nordanstig. Margareta Berg Kjellin (M) från Hudiksvall åker till Visby för fjärde året i rad, men tycks inte få någon med sig.

Annons

– Jag har pratat med de mina och tyckte att de skulle åka. De sade att nästa år, kanske....

Nu är Margareta Berg Kjellin inte bara ordförande i kommunfullmäktige utan också riksdagsledamot och sitt partis språkrör i frågor som rör äldre och funktionshindrade. Hon ska tala på fyra seminarier som behandlar äldres hälsa, läkemedel för äldre, missbruk och den kommunala skatteutjämningen. Hon ska träffa handikapp- och pensionärsorganisationer och ATG, och hoppas dessutom få tid att vara åhörare på andra seminarier.

– Det är ett stort jippo, men också ett kunskapsutbyte som är otroligt. Du får inte några nya kunskaper om du sitter hemma på kammaren och inte träffar några nya människor, säger hon.

Kommunalrådet i Hudiksvall Caroline Schmidt (C) säger att det skulle vara jätteroligt att åka, men har ändå valt bort politikerveckan.

– För mig är det en ekonomisk fråga. Det blir ganska dyrt, man ska ha någonstans att bo, och så ska man betala för tåg och båt.

– Visst vore det bra att ta del av andras erfarenheter, men jag prioriterar i stället att ringa till andra kommuner och fråga hur de har gjort, säger Caroline Schmidt.

Nordanstigs kommunalråd Monica Ohlsson (S) har semester under Almedalsveckan och har därför inte ens övervägt att åka till Visby, men är inte främmande för att göra det ett annat år.

Landstingspolitikern Barry Gustavsson (S) är däremot inte alls intresserad.

– Jag tror att den där Almedalsveckan är väldigt överskattad, om jag ska vara ärlig. Min uppfattning är att det är en elit i samhället som vill åka till Gotland och ha det trevligt en gång om året.

Tidningen har sökt företrädare för oppositionspartierna i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons