Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svågadalsnämndens beslut inget jävsfall

Före detta Svågadalsledamoten Peter Eriksson överklagade i våras ett kommunbeslut till förvaltningsrätten. Deras beslut är att avslå överklagan.

Annons

Ärendet gäller att Svågadalens dåvarande platschef Irene Ilonen anställde två medarbetare, utan att Svågadalssnämnden tagit beslut i frågan. I efterhand tog sedan nämnden ett beslut om att godkänna anställningarna, samt att ändra i delegationsordningen.

En nu före detta ledamot i Svågadalsnämnden, Peter Eriksson, överklagade beslutet och begärde en laglighetsprövning enligt kommunallagen. I en artikel i HT den 23 juni berättade han att han främst motsatte sig att Ilonen var närvarande under nämndens sammanträde när beslutet fattades. Han tyckte att platschefen var jävig i frågan och att hela ärendet sköttes felaktigt från nämndens sida.

Hudiksvalls kommun upphävde inte beslutet och förvaltningsrätten i Falun har nu slagit fast att det inte finns någon anledning att tro att beslutet inte har tillkommit i laga ordning avseende jävsfrågan.

I sin utredning har man inte kommit fram till att det finns något som tyder på att platschefen skulle kunna dra nytta av beslutet.

Mer läsning

Annons