Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svågadalsförvaltning JO-anmäld

Ledamoten i Svågadalsnämnden Peter Eriksson (OP,) anmäler nu sin egen förvaltning, till Justitieombudsmannen, JO. Hans försök att få svar på vissa frågor har, enligt honom, hanterats inofficiellt och inte enligt regelverket.

Annons

– Det här är en riktig soppa, så jag vet inte hur mycket jag kan kommentera av det här, säger Peter Eriksson. Men jag vill att problemet belyses.

Peter Eriksson har skickat in två interpellationer till Svågadalsnämnden. Han vill dels få svar på ordförandes agerande i fråga om Folkets hus, dels vill han få svar om ställföreträdande ordförandes agerande vid protokollföringen i Svågadalsnämnden.

I JO-anmälan så pekar Peter Eriksson på att hans skriftliga frågor inte besvarats i rätt tid, utan i stället undanhållits nämnden.

Enligt planeringschef Hans Gyllow på Hudiksvalls kommun så är interpellationer endast något som gäller fullmäktige, och att Peter Eriksson därmed inte har rätt att göra en interpellation.

– Därför har de i stället hanterat dem som en skrivelse, säger Peter Eriksson. Men jag vill fortfarande ha svar på mina frågor.

Sven-Erik Eriksson (OP) ordförande i Svågadalsnämnden säger att nämnden har fått hjälp av Hudiksvalls kommun i frågan, men att det är rätt att Peter Eriksson gör en JO-anmälan om han vill pröva det.

Mer läsning

Annons