Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svågadalselever ska få busskort

Från och med höstterminen får Svågadalselever inte längre skolskjuts till Slottegymnasiet i Ljusdal. I stället får de ett busskort och en kontantersättning. Men det gäller endast för elever som redan går på skolan. De som börjar till hösten får vända sig till Hudiksvalls kommun.

Annons

Redan i höstas ville Ljusdals kommun dra in skolskjutsen för de Svågadalselever som går på Slottegymnasiet. Efter protester från föräldrar och elever ändrade man sig och beslutade att skjuta upp sin besparingsåtgärd. Skolskjutsen fick vara kvar under vårterminen. Men till hösten upphör den organiserade trafiken.

– Det beslut som är fattat är att de elever som redan går hos oss, alltså de som börjar i tvåan och trean, får ett busskort och 500 kronor kontant i månaden för anslutningsresor, säger utbildningschef Stefan Meuller.

Han tillägger att alla andra elever får vända sig till Hudiksvalls kommun som är Svågadalselevernas hemkommun. Men egentligen gäller rätten till skolskjuts bara grundskolan.

Frågan lyftes upp på Svågadalsnämndens sammanträde på tisdag kväll. Man beslutade att ta kontakt med respektive förvaltning i Hudiksvall och Ljusdal för att kolla hur läget är.

– För oss i Svågadalen är det naturligtvis en viktig fråga, säger platschef Irene Ilonen.

Mer läsning

Annons