Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svågadalsborna vill rädda nämnden

/
  • Kerstin Holm i livsmedelsbutikens kassa, tror att en nedläggning av Svågadalsnämnden är till det sämre för invånarna i dalen. Nämndsledamoten Marianne Rahm, som handlar av henne, tror på marknadsföring för att öka valdeltagandet.
  • Ordförande Arne Edström och vice ordförande Sven Erik Eriksson.

Svågadalsborna vill ha sin nämnd kvar. Det är långt till kommunhuset i Hudiksvall och utan nämnden kommer avståndet till beslutsfattarna att växa, tror en av dem.

Annons

- Vi befinner oss i ett krisläge, det ska vi inte slå ifrån oss. Får man ett sånt här förslag så är det kris. Men vi ska rida ut det här, det gäller bara att vi får hela Svågadalen med oss, säger Sven Erik Eriksson, nämndens vice ordförande, bestämt och med knuten näve.

Förslaget till en ny politisk organisation har väckt reaktioner i Svågagården. Kanske inte lika mycket frustration eller ilska som förståelse – men allra mest beslutsamhet. I valet mellan att vara och att inte vara vet i vart fall de ledamöter som tidningen har talat med åt vilket håll de vill gå.

- Med tanke på vad Svågadalsborna har uttalat i enkäten så finns det bara ett alternativ, säger nämndsordförande Arne Edström.

Enkäten han talar om är den enkät som skickades ut till de röstberättigade i Svågadalen i fjol. 80 procent besvarade den och resultatet visade att över 60 procent ville behålla nämnden.

Kerstin Holm som arbetar i livsmedelsbutiken i byn tror att en nedläggning skulle vara till det sämre:

- Jag tror inte att kommunen kan göra mer för oss än nämnden kan göra. Det intresset saknas nog.

Arne Edström och Sven-Erik Eriksson är överens om att Svågadalsförvaltningens nya platschef, Irene Ilonen, kan göra mycket för att utveckla nämnden och bygden.

- Det känns redan. Men en stor del hänger på Svågadalsborna, att de röstar i valet och att de kandiderar som ledamöter, säger Sven Erik Eriksson, och Arne Edström instämmer:

- Vi behöver nyrekrytera. Vi som sitter här blir ju bara äldre och äldre.

Mer läsning

Annons