Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superglada barn på Möljen när Lion arrangerade familjedag

/

Lions familjedag blev en fullträff i år. Fler besökare än någonsin kom till Möljen under lördagen och de var gladare än någonsin.

Annons

Sofia Forsberg, 5 år, hade inte räknat med att snickra någonting när hon kom till Möljen i lördags. Men i tältet hos Mulle Meck upptäckte hon glädjen i att arbeta med händerna. Under vägledning från Mulle Meck själv fick hon till och med prova skruvdragaren.

När hon sedan gick därifrån så var det med ett egenhändigt byggt flygplan och ett brett leende på läpparna.

– Det här var jättekul!

Överallt på torget fanns mycket att göra och hela tiden var det något som hände. Trubadur, trollkarl och Gycklarjörgen såg till att det grå vädret inte fick någon chans att påverka humöret.

Arrangörerna Lions som ordnade familjedag för sjätte året tycktes ha träffat rätt.

– Varje år har vi prövat olika datum. Förra året var det till exempel 28 grader varmt och då låg alla på Maln i stället för att komma hit. Nu har vi kanske hittat rätt, sade Ullrica Skytt Dempwolf, från Lions i Hudiksvall.

Hon lovordade alla som ställde upp ideellt och gjorde familjedagen till något speciellt. Tanken är att familjedagen ska samla familjer att umgås på ett kravlöst vis, utan att det ska kosta pengar.

Från kaninhoppning till en lekvagn var familjedagen för barnen. Men visst kliade det i fingrarna på de vuxna när Ulrika Beijer kastade ut korgvis med kolor och choklad i ett klassiskt godisregn men de äldre besökarna fick hålla sig till kôlbullar.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

► Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

► Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons