Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunfab vill undvika varsel

Orderingången ligger på en stabil men för låg nivå. På Sunfab pågår ett intensivt arbete för att undvika ytterligare varsel.

Annons

- Vi vill hitta lösningar som ger snabbare effekt än att lägga varsel. Kortad arbetsvecka är en sådan lösning, säger Mats Sundin vd vid Sunfab.

Redan i februari minskades arbetstiden med hjälp av fackliga utbildningsdagar och under perioden maj-augusti går Sunfab ner på fyradagarsvecka där den femte arbetsdagen utgörs av utbildning som bekostas av IF Metall avdelning 7. Den stora frågan är vad som kommer att hända i höst.

- Vi lägger allt fokus på att öka orderingången för att få upp volymerna i fabriken och alla i organisationen är engagerad i frågan, säger Mats Sundin, som är mer optimistisk än oroad inför framtiden och uppskattar personalens engagemang.

På torsdagen informerades personalen om insatserna på marknadssidan och betydelsen av att hitta rätt åtgärder för att öka försäljningen.

För att minska den arbetade tiden uppmanar företaget anställda att ta tjänstledigt och att passa på att ta ut föräldraledighet.

En åtgärd som facket helhjärtat stödjer, inte bara för att Sunfab kompenserar inkomstförlusten för den som tar ut föräldraledighet.

Bland de anställda är förståelsen stor och den lösning de helst ser är kortad arbetstid och ytterligare fackliga utbildningsdagar. I vilken utsträckning facket kan ställa upp är oklart. IF Metalls avdelning 7 sträcker sig från Gnarp till Edsbyn och det finns flera klubbar som vill utnyttja den fackliga stipendiefonden.

- Allas behov måste tillgodoses, men vi ska verkligen kämpa för att få fler utbildningsdagar, säger Per-Erik Ahlström ordförande för metallklubben på Sunfab.

Mer läsning

Annons