Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunfab vill inte ha bostäder på Varvet

/
  • Sunfab vill helst ha en garanti från kommunen att man inte tillåter bostäder på Varvet närmare än 200 meter från företagets industriella verksamhet.

Sunfab vill inte att det ska bli bostäder på Varvet, när kommunen nu ska planlägga östra hamnområdet. Bostäder skulle bromsa företagets utveckling, enligt Mats Sundin, Sunfab.

Annons

På sitt senaste sammanträde beslutade kommunfullmäktige i Hudiksvall att hamnområdet ska planläggas i etapper. Först ut att få en fördjupad detaljplan är östra hamnområdet, som omfattar Stenkajen, Varvet, Köpmanberget och Djupestrand.

Mats Sundin, som tidigare var vd för företaget och numera ansvarar för den strategiska affärsutvecklingen, har i en skrivelse till kommunledningen framfört synpunkter på en eventuell bostadsbebyggelse på Varvet, där företaget har sin verksamhet.

– Jag vill att de får en klar bild av hur vi ser på saken, säger han.

Företaget har som mål att växa, och bostäder skulle kunna hindra en utbyggnad. En ökad produktion innebär dessutom fler transporter, fabriken måste köras på natten för att man ska vara konkurrenskraftig med mera.

– Det blir oljud och rörelse, så är det bara, konstaterar Mats Sundin.

Helst skulle han vilja ha en garanti från kommunledningen att det inte blir några bostäder på Varvet.

– Vi vill säkra verksamheten här åt Hudiksvall, tillägger han.

Någon skriftlig garanti lär det inte bli, men kommunchef Bengt Friberg säger att han har svårt att se att det skulle bli bostäder på Varvet.

– Sunfab är ett väldigt viktigt företag för kommunen, vi ska inte hindra deras framtida expansion.

Mer läsning

Annons