Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé på språkcafe – Berhane: "Jag kan språket lite lite"

/

Det blev fullt hus när Röda korset drog i gång språkcafé på lördagen. Mellan 60 och 70 personer träffades, fikade och pratade svenska.

Annons

Det var fullt med fikande, språksugna och allmänt nyfikna Hudiksvallsbor på Röda korsets lokaler i Hudiksvall. Infödda svenskexperter blandades med nyanlända vetgiriga besökare och pratade om dans, mat och var de kommer ifrån.

En av besökarna är Berhane Gebremickael från Hudiksvall Han pluggar svenska för invandrare vill lära sig mer.

– Det var jättebra. Vi pratade med varandra. Jag kan språket lite lite men vill lära mig mer, säger han.

Nadir Musa, också från Hudiksvall, var också på språkcaféet och kommer gärna tillbaka.

– Jag hoppas det ska fortsätta. Jag vill komma dit och träffa folk, och går gärna dit igen, säger Nadir Musa.

Helena Wiberg är engagerad i Hudik mot rasism och volontär på Röda korsets språkcafé.

– Det var blandat med nyanlända och svenskar. Meningen är att vi vill skapa en mötesplats för unga och gamla. Vi som kan svenska kan lära oss andra språk, och de som vill kan lära sig svenska. Det är också en plats där människor kan hamna i nya sammanhang och kan bekanta sig med människor man inte träffat förut. En sak besökarna här kan göra är att starta kamratcirklar i olika ämnen för att lära känna varandra bättre, säger Helena Wiberg.

Förutom ordförande Kent Jonelind från Röda korset och Frida Sund, som sitter i styrelsen för Hudik mot rasism fanns Susanne Lindberg på plats som representant från kommunen. Helena Wiberg berättar att språkcaféet kommer att fortsätta som ett återkommande inslag.

– Vi kommer att ha öppet varje lördag mellan tolv och två. Vi har stängt på påskhelgen, så det blir den andra april nästa gång.

Mer läsning

Annons