Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande nyår trots dimmigt väder

/

Det såg ut att bli en blöt nyårsnatt, men regnet upphörde i rätt tid.

Annons

En halvtimme innan tolvslaget var det fortfarande glest i Rådhusparken. Kanske var kvällens regnväder en bidragande orsak men bland de få som kom tidigt var stämningen ändå på topp. Tövädret visade sig nämligen passa alldeles utmärkt för snöbollskrig.

Margot Nord och hennes tre barn Erik, Pelle och Elias var några av dem som deltog i kastandet.

– Det är första gången vi firar nyår här. Nu ska vi hem och hämta lite bubbel innan det börjar, säger Margot Nord.

När det sedan blev dags för kommunstyrelsens ordförande Caroline Schmidt att hålla tal hade antalet i publiken ökat rejält.

Caroline Schmidt inledde med att hälsa alla välkomna, en hälsning som i år gjordes på både svenska och engelska Hon fortsatte med att göra en återblick över det gångna året, om konjunktur och varsel på Hiab men hon talade också om den stolthet hon känner inför företagsamheten som finns i Hudiksvall.

Men det fanns förstås mer att berätta om året som gått.

– Vad har den kinesiska muren och pyramiderna gemensamt med hälsingland? Jo, världsarvet, förklarade Caroline Schmidt och syftade förstås på de hälsingegårdar som numera är en del av just världsarvet.

Efter talet var det dags för Barbro Kernby att läsa Tennysons Nyårsklockan. När klockan sedan slog tolv korkades bubbel av alla slag upp och glasen höjdes för att skåla in det nya året.

Mer läsning

Annons