Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storvinst på travet

/
  • På väg till Meadowlands racetrack i taxi.  Mats Melin går igenom travprogrammet med Anders Amrén.
  • Delar av Glada Hudik-teatern åkte till Meadowlands racetrack på torsdagen. Det blev klirr i kassan för Bo Östlin.
  • Mats Melin hade hoppats på vinst. Men hästen han lagt sina pengar på hamnade aldrig i täten.
  • Mats Melin ser de andra hästarna springa in i mål före hans.
  • Vinst! Bo Östlin vann drygt 300 dollar på travet. Sedan spelade han inget mer.
Foto: Ulf Borin

Med eller utan nybörjartur så var det Bo Östlin som tog hem storvinsten. Några av deltagarna i Glada Hudik-teatern åkte till grannstaten New Jersey för att gå på trav på torsdagskvällen.

Annons

-Nej. Nu får det vara nog. Det gäller att sluta när det går bra Bo Östlin har aldrig varit på trav tidigare. Nu har han just spelat hem 302 dollar, efter att ha vunnit fjorton gånger pengarna på en tjugodollarssedel.

Kvällssolen sänker sig över Meadowfields racetrack och de amerikanska flaggornas stjärnor och ränder vajar i vinden mot den pastellfärgade himlen. Strålkastarna lyser allt starkare i takt med att mörket sänker sig över den stora travbanan.

-Det måste vara nybörjartur, säger Mats Melin, som har ett stort travintresse.

Han brukar spela på travet om lördagarna, satsa omkring 70 kronor då och då. Lite för ofta, erkänner han. Men för några år sedan vann han stort.

-Jag hade satsat en summa och lämnade in den nittonde februari. Han i kiosken tittade på lappen och sa att jag hade vunnit sextusen kronor. Jag fattade ingenting, säger Mats Melin.

Pengarna satte han in på banken direkt. Men på torsdagskvällen hade han inte lyckan med sig. Den häst som Mats Melin satsat sina pengar på hamnar aldrig i täten. När varvet är rundat springer den in på fjärde plats.

-Jag hade hoppats att det var min tur att ha tur nu. Men det gör ingenting för mig. Jag har fått min storvinst för några år sedan, säger han.

Mer läsning

Annons