Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam i Revy-SM för Iggesundsrevyn

/
  • Guld i två av fem kategorier för Iggesundsrevyn, en bragd som tas hem för tredje gången i SM-sammanhang.
  • Märta Adolfsson och Agnes Fockström Haubitz under genrepet inför SM.
  • Emelie Holmberg och Emma Andersson under genrepet inför SM.
  • Märta Adolfsson och Emelie Holmberg under genrepet inför SM.

Det blev guld i två av fem kategorier när Iggesundsrevyn intog scenen på Revy-SM i Kalmar i helgen.

Annons

I kategorin dans & rytm med numret Stängningsdags och i kategorin sketch med numret Vinprovningen gick det hela vägen fram till guldet, och ytterligare två nummer gick till final.

– När det är fem klasser och hård konkurrens känns det verkligen jättebra att vi hade fyra nummer som gick till final, bara där var vi nöjda, säger Emelie Holmberg.

Från Iggesundsrevyns sida åkte man ned till Kalmar väl förberedda. Musiken till Stängningsdags var skriven från grunden av Emelie Holmberg och Love Wikman Åbom, och med hjälp av fotografier på den scen som SM skulle hållas på kunde man på hemmaplan bygga upp en replika.

– Vi visste att det skulle vara en tvåplansscen och hur många trappsteg det skulle vara, så vi byggde upp en scen hemma med samma mått, berättar Emelie Holmberg.

– Jag är övertygad om att det hjälpte oss, vi fick mycket beröm för hur vi använde ytan på plats.

Två gånger tidigare har Iggesundsrevyn vunnit dubbla SM-guld. Först var det 2005 i Degerfors i kategorierna sketch och sång, och sedan 2007 i Motala i kategorierna dans & rytm och lokalt.

– Det är tredje gången vi vinner i danskategorin, och det känns ju såklart helt magiskt. Det är svårt att inte bli stolt över den fina revy vi har, säger Emelie Holmberg.

Mer läsning

Annons