Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormöte om bygdens framtid planeras: "Vi måste sätta Bjuråker på kartan"

/
  • Börje Karlsson och Petra Gahm är två av de som arbetar med att lyfta frågor som berör Bjuråker. Nu kallar de till stormöte

I april kommer det att hållas ett stormöte för att diskutera Bjuråkers framtid. En arbetsgrupp vill se vilket engagemang det finns för att göra bygden till en attraktiv plats att bo och leva i.

Annons

I drygt ett års tid har en grupp på sex personer träffats och diskuterat frågor som berör Bjuråker. De kallar projektet för Bjuråker.nu – Din framtid.

– Det är kommunens landbygdsstrateg Olle Persson som har legat på mig i flera år att dra i gång en sån grupp här i Bjuråker, berättar Petra Gahm.

Nu vill de sätta ihop en grupp som ska representera hela Bjuråker för att påverka och samverka med kommunen och andra beslutsfattare.

– Det är många i Bjuråker som inte känner sig lyssnade på. Många känner att de inte kan påverka och många har till och med gett upp, säger Börje Karlsson som menar att det måste till ett positivt tänkande.

– Under året har vi i arbetsgruppen sett att det finns väldigt mycket i Bjuråker men som man inte är medveten om. Enligt ett företagsregister finns det 300 företagare registrerade i Bjuråker och föreningslivet är stort, säger Börje Karlsson.

Läs också: Ny kulturförening med fokus på Bjuråker.

Nu bjuder de in Bjuråkersbor, företagare och föreningar till ett möte den 10 april.

– Vi vill se om människor är villiga att engagera sig långsiktigt. Många har varit positiva när de sett inbjudan till mötet, säger Petra Gahm som hoppas att de efter mötet ska ha hittat ett sätt hur de ska organisera det här arbetet.

Det är även på mötet som agendan ska sättas, mötesdeltagarna ska bestämma vilka frågor som är viktiga att jobba med för att Bjuråker ska vara attraktivt i framtiden.

– Vi ska ta tag i våra styrkor och vara stolta över att vi bor på landsbygden, säger Börje Karlsson som ser ortsbornas arbete i Järvsö och Bobygden som förebilder.

– Vi vill få med så många som möjligt för vi vet att det går att påverka om vi bara vill. Vi måste själva sätta Bjuråker på kartan, säger Börje Karlsson.

Läs också insändaren: Dellenbygden en bygd helt utan samarbetsviljor.

Mer läsning

Annons