Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störande skrot i skogen

/

Ett skrotupplag i ett skogsparti i Idenor upprör och stör. Grejorna har legat under bar himmel i flera år och ägaren har inte städat upp trots påstötningar.

Annons

– Vad jag har förstått, var det från början tänkt att personen skulle använda grejorna som ställdes dit. Sedan har de bara stått där, och vi har fått ett antal anmälningar om saken, säger Mats Axbrink vid kommunens miljökontor.

Det är betydande värden som står och förfaller, konstaterar Mats Axbrink. Olika skopor till maskiner, hydraulik, plåt och redskap som en gång har kostat pengar.

– Det är riktiga grejor, saker som skulle kunna användas, men som nu bara står och rostar sönder. Ägaren har visst fått bort en husvagn och en skrotbil som stod där i fjol, men i övrigt har det inte hänt något, säger Mats Axbrink.

Kommunen skickade iväg en skrivelse i fjol, då man bad mannen att ta bort skrotet och snygga upp. Oredan väcker förargelse bland folk som passerar, och i och med att upplaget ligger ute i naturen, där allmänheten har tillträde, så har markägaren skyldighet att återställa ordningen. Men någon reaktion på skrivelsen har det inte blivit, enligt Mats Axbrink.

– Det ser ännu värre ut på våren, innan det har hunnit bli någon grönska. Nu får vi gå vidare med ett föreläggande och, om det behövs, ett vitesföreläggande.

Mer läsning

Annons