Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora skulder i Haglunds bolag

Ex-krögaren Stefan Haglunds konkursdrabbade bolag, Hudiksvall nöje AB, uppvisar en stor ekonomisk brist. Tillgångarna på knappt 500 000 kronor äts upp av skulder på närmare fyra miljoner kronor.

Annons

Överlåtelsen mellan Stefan Haglund och Stadts nye krögare Marcus Iatropoulos i mitten av juni i år, gav Hudiksvall nöje AB 1,5 miljoner kronor. När konkursförvaltaren Björn Myhrberg nu har gjort en preliminär förteckning över skulderna och tillgångarna i det konkursdrabbade bolaget, finns knappt en halv miljon kronor kvar – samtidigt som skulderna uppgår till omkring fyra miljoner kronor.

Den ekonomiska bristen på omkring 3,5 miljoner kronor innebär att alla fordringsägare inte kommer att få betalt. Bland fordringsägarna finns i huvudsak leverantörer. En dryckesleverantör är den i särklass största fordringsägaren.

Eftersom krogverksamheten överläts till Marcus Iatropoulos bolag, Hälsinglands nöje AB, så nära inpå konkursen finns det särskild anledning för konkursförvaltaren att se över de betalningar som skett därefter. Enligt Björn Myhrberg har det inte framkommit några indikationer på att pengarna använts felaktigt, utan undersökningen är av rutinmässig karaktär.

- Bara en tredjedel av pengarna från överlåtelsen finns kvar. Jag ska nu lugnt och metodiskt undersöka om de betalningar som skett har utförts i enlighet med den prioriteringsordning som finns. Det är för att undersöka om någon fordringsägare har blivit missgynnad, säger han.

Hudiksvall nöje AB begärdes i konkurs den 5 oktober på egen begäran av Stefan Haglund. Vid den tidpunkten hade företaget 53 betalningsanmärkningar och ett skuldsaldo på drygt två miljoner kronor hos Kronofogden.

Mer läsning

Annons